da DA cs CS en EN fi FI de DE sv SV

Der foreligger ingen nærmere information fra arrangøren.

Dette tilgår løbende.


 

logo cism horizontalDet militære landshold deltager årligt i CISM Verdensmesterskaber i Orientering. CISM er etableret i 1948 af 5 europæiske lande, heriblandt Danmark. I dag er der 135 medlemslande, og CISM er dermed en af verdens største sportsorganisationer, som repræsenterer vidt forskellige sportsgrene. Danmark er kun repræsenteret i sportsgrene, der har direkte relation til det militære virke. Dette er f.eks. Skydning, Sejlsport, Faldskærmsspring, Militær 5-kamp og Orientering. CISM i Orientering er toppen af kransekagen for landsholdet. Dels gennemføres det årlige mesterskab skiftevis i de forskellige medlemslande, hvilket i sig selv kan være interessant, men mere vigtigt er det vel, at her mødes vi med nogle af verdens bedste orienteringsløbere. De absolut bedste fra så O-mæssigt interessante nationer som Rusland, Norge, Schweiz, Frankrig og Østrig borger for, at der skal strammes helt op, hvis man vil være med fremme, hvor det er sjovt.

Fra hvert medlemsland i CISM er der udpeget en Chief of Delegation. For Danmarks vedkommende er dette Forsvarets Idrætsinspektør ved Forsvarets Sundhedstjeneste. Center for Militær Fysisk Træning her en fast sagsbehandler for alle Forsvarest landshold. Dette er landsholdets faste kontaktperson.

CISM i Orientering kunne i 2017 markere 50. års jubilæm med Finland som vært. Læs mere om CISM på organisationens hjemmeside, og find detaljer på CISM Orienteering hjemmeside.